Visca els MERCATS


Els mercats són una l’excusa perfecte a qualsevol cosa, es tracta d’un ens abstracte i heterogeni. Fent servir paraules d’Adam Smith podrien ser la mà invisible que tot o controla. Bàsicament són les grans acumulacions de capital no productiu, economia financera especulativa que pot arrasar amb el teixit productiu real. Quan els inversors deixen d’invertir amb interès de continuïtat i èxit del negoci participat, degut a la temporalitat, les inversions rebudes passen a ser més perjudicials que beneficioses. Sembla ser que els mercats són els pensionistes americans, anglesos, japonesos i alemanys que han deixat quantitats exageradament elevades en mans d’economistes perillosament ambiciosos i poc preocupats pel futur. La majoria de persones que aconsegueixen manejar aquests fons sembla que no entenen com funciona un negoci, potser no veuen que l’intercanvi de fluxos econòmics pot provocar greus efectes a la realitat empresarial si no es tenen en compte certes coses: forma de sortida de la inversió, implicació mitjançant assessorament, informació sobre el risc real transferit, etc.

Evidentment, els gestors dels pensionistes no són els únics que formen aquest poder financer, el paper de les assegurances, bancs i fons especulatius també es part d’aquest concepte tan repetit. Per contra, el paper dels particulars, estats i empreses queda bastant limitat en tot aquest moviment. És curiós veure que les empreses productives tinguin tant poc poder quan, en definitiva, són el motor d’una bona economia.

Les entrades publicades són escrits no exhaustius elaborats en temps lliure i de forma personal, sense cap tipus de relació amb les empreses per les que pugui prestar serveis. Al ser continguts de caràcter general i no exhaustius no poden constituir assessorament legal.

Las entradas publicadas son escritos no exhaustivos elaborados en tiempo libre y de forma personal, sin relación con ninguna empresa en la que pueda prestar servicios. Al ser contenidos de carácter general y no exhaustivos no pueden constituir asesoramiento legal.

The entries published here are not thorough investigations. They are made on my own during my free time, without relation to the companies where I could provide services. These contents are general and not exhaustive, for this reason cannot constitute legal advice.