Justícia i rendibilitat


Para la versión en castellano: Link

Una de les desavantatges, o no, d’intentar fer justícia a l’advocacia és que aconseguir-la forma part de la teva feina, i com tots sabem el treball es cobra. Per tant, quan un cas mereix justícia però no és viable econòmicament es produeix un problema, l’advocat no pot ni ha de treballar gratis (només en casos excepcionals), i això no només és legítim sinó també just. És més, en moltes professions mai es fa res sense cobrar però en aquesta professió, per mal vista que estigui, és de les que més es treballa sense cobrar.

Davant d’aquest panorama, quan un advocat es troba casos no viables ha de buscar la manera de fer-los econòmicament rendibles. En dret bancari això sol passar més del que hauria. La sortida en aquests casos acostuma a passar per una demanda col·lectiva o una acumulació.

Per exemple, si alguns de vosaltres heu signat clàusules sòl (floor) o collar (túnel) amb la hipoteca, esteu en situació de demandar i guanyar, sobretot veient com baixa l’Euribor, però els costos associats a l’obligada demanda fan que la recomanació d’un advocat sincer sigui la de no interposar-la.

Si esteu en aquest problema podeu contactar amb mi, però: i) potser la quantitat a retornar sigui massa baixa en comparació als costos provocats per la demanda i el molt segur recurs del banc (en general aquesta és la seva política d’actuació) i ii) pot ser que després de veure la clàusula que us sembla injusta, aquesta sigui, per desgracia del client, equilibrada i per tant lícita i no recomanable de ser impugnada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada

Les entrades publicades són escrits no exhaustius elaborats en temps lliure i de forma personal, sense cap tipus de relació amb les empreses per les que pugui prestar serveis. Al ser continguts de caràcter general i no exhaustius no poden constituir assessorament legal.

Las entradas publicadas son escritos no exhaustivos elaborados en tiempo libre y de forma personal, sin relación con ninguna empresa en la que pueda prestar servicios. Al ser contenidos de carácter general y no exhaustivos no pueden constituir asesoramiento legal.

The entries published here are not thorough investigations. They are made on my own during my free time, without relation to the companies where I could provide services. These contents are general and not exhaustive, for this reason cannot constitute legal advice.